2015. július 30. 10:34 - bapszy

Célegyenesbe érünk lassan

Most már alig van vissza pár dolog, tényleg lassan a végére ér a konyhafelújítás.

A festés megvolt, a padló kész, bár ez már az a pont ahol kezdtek gyűlni a hibák ami nem feltétlen a burkoló hibája, egyszerűen rosszak a falak, sajnos akármelyikhez igazítottuk valahol lyuk maradt, de azért így se lett rossz a végeredmény.

A mozaikot is felvarázsoltuk, azzal azért volt küzdelem rendesen. Mindenki jól gondolja meg, hogy akar-e szívni az üvegmozaikkal, mert bár tényleg nagyon dekoratív és klassz találmány, azért vannak buktatói. Például a mivel ragasszuk fel és mivel fugázzuk ki kérdéskör. Ha már az ember üvegmozaikra voksol nem árt előtte tájékozódni, hogy mit is kell vele kezdeni, én ezt nem tettem meg, lehet, hogy nem ezt választottam volna, ha tudom, hogy ennyi plusz költséggel és macerával jár.

Kezdjük ott, hogy nem mindegy milyen üvegmozaikot veszünk. Nekem sikerült belenyúlni a legmacerásabb verzióba, ami azt jelenti, hogy sima üveglapok a hátán egy fólia ami adja a színét. Ez kapásból jól leszűkíti a lehetőségeket. Érdemes olyant keresni ami anyagában színezett, azzal kicsit jobban járunk. Tehát adott volt a mozaik, amire a vásárlás helyén azt mondták elég fehér csemperagasztóval feltenni. Ennek egy nagy baja van, hogy a hálón a kockák között ez kitüremkedik, és bizony mivel átlátszó így az látszani is fog örökre. Alternatíva a kétkomponensű epoxy fugázó ami ragasztóként is funkcionál, cserébe egy jó tízes szorzó van az árán. Nálam ez utóbbi megoldást használtuk, a zöld mozaikhoz egy hasonló színű zöld kétkomponensű anyag lett használva. Ebből 5 kiló kellett ami kb. 23 ezer jó magyar forintba fájt. Ha nem ismeri az ember az anyagot akkor elsőre ijesztő, mert ugye ezt nem lehet higítani vízzel, az ember összeönti az A meg a B komponenst és van kb 45 perce bedolgozni mert az bizony elkezd kötni, és egyre csak sűrűbb és sűrűbb lesz. A végén már mi is nagyon szenvedtünk, de végül sikerült befejezni, de sietni kell vele, vagy kisebb adagokban bekeverni, de ott meg a keverési arányon bukhatunk el.

Az eredmény egyébként önmagáért beszél, nagyon szép fugaképet ad, és sokkal jobb tulajdonságokkal rendelkezik mint a hagyományos cementes anyagok. Na meg kb vakolattal együtt lehet csak lebontani ha egyszer megkötött, de mivel ilyet nem csinál túl sűrűn az ember ez maradjon a jövő problémája.

Másik dolog amit nálam sem sikerült elkerülni, hogy a sűrű anyag miatt a végén már spaklival dolgoztuk be a cuccot és bizony egy-két mozaikon ez meglátszik, megkarcolódott. Szerencsére ezt csak akkor lehet észrevenni ha az ember nagyon közelről vizsgálja a felületet, de ismerősömnél is fellépett ilyen probléma, valószínűleg ez az üvegmozaik másik hátránya. Annyi ötlet merült még fel bennem, hogy ha autóüveget tudnak úgy javítani, hogy a repedés eltűnjön, valószínűleg ezt is meg lehet oldani, ha nagyon feltűnőek a karcok. Nálam nem igazán látszik, tényleg keresni kell és csak pár darabot érint, úgyhogy egyelőre így marad.

Most jöhet a bútorozás, még a munkalapot várom, elvileg hétvégén elkészül, már csak a hazaszállítást kell valahogy megoldani. mert elég nagy, és nyilván csak hétköznap munkaidőben lehet elhozni.

Ami még van az a radiátor visszahelyezése, ha megvan a munkalap akkor a főzőlap és mosogató bevágása behelyezése, csap felszerelés, főzőlap bekötés, sütő vásárlás, és bekötés, illetve a függöny. Ha ez megvan akkor már késznek mondható a dolog, étkezőasztalt meg egyéb dolgokat ráérek akkor megvenni amikor megtaláltam az igazit.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lakasfelujitok.blog.hu/api/trackback/id/tr847665020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása