2015. október 16. 13:19 - bapszy

A folytatásról

A konyha elkészült, bár függöny meg asztal még nincs, de már beköltöztem és használom.
20150913_182727.jpg

Egyébként egész jó lett, egyelőre kényelmes, ha lesz asztal még jobb lesz.

Következő alanyunk a szoba lesz. Ez tűnik a legegyszerűbbnek, hiszen az ablakcsere megvolt, a villanyszerelés megvolt így már csak a falak lejavítása, festése, padlózás és persze az ajtócsere van. Aztán meg jöhet az okos lakberendezés.

De kezdjük az elején. Le kell majd venni a radiátort, hogy mögötte is le lehessen javítani a falat, és be lehessen fejezni az ablakpárkány alatti rész javítását. Mivel most van az pont amikor kicsit visszabontva tiszta lappal akarok indulni fal tekintetében, így az előző kitudja hány réteg festéket is el kell távolítani. A padlót felszedjük, aztán meglátjuk mi van alatta. Valószínűleg laminált padló jön a helyére, így ahhoz mérten kell majd kialakítani az aljzatot. Az a nagy ötlet, hogy nem egy színnel lesz festve a szoba, mivel több funkciót is betölt (háló+nappali) így ezeket a színekkel is megpróbálom kicsit elkülöníteni. Persze ehhez jó festő kéne. Sajnos, vagy nem is biztos, hogy annyira sajnos az eddigi kivitelezőm nem tudja idén vállalni, viszont én szeretném még idén megcsinálni, úgyhogy keresek mást. Nem annyira sajnálom, mert bár a gépészeti munkájukkal meg voltam elégedve, az egyszemélyes kőműves-burkoló-festő-mindenmás emberük teljesítményével nem igazán. Az hagyján, hogy tőlem kérdezte, hogy az epoxyval mit kezdjen, de azt se tudta, hogy egy modern beltéri ajtóhoz hogyan kell az ajtónyílást kialakítani. Végzettsége amúgy festő. Nyilván ezért nem ért annyira a burkoláshoz és a kőműves munkákhoz. Így jutottunk oda, hogy kell egy festő meg egy kőműves, a laminált padlóval meg mi magunk is elboldogulunk.

Lakberendezés. Ez se egyszerű téma, pláne, hogy háló+nappali kombinációt kell kialakítani úgy, hogy adott esetben kb 6-an le tudjunk ülni enni/társasozni/filmet nézni, de amikor nincs ott a fél haveri kör akkor legyen nagyobb hely, kényelmesen. Volt egy kis matekozás, papíron bútor tologatás, méricskélés, az eredmény papíron egyelőre ígéretes, aztán persze majd kiderül.

szobaterv_egeszjo2.jpgNem vagyok ügyes grafikus úgyhogy csak egy ilyen paint tervre futotta :)

Hát most így állunk, lehet megint szakit vadászni.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lakasfelujitok.blog.hu/api/trackback/id/tr887973377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tanarbazis 2015.11.11. 19:13:04

Sziasztok!

A szakember keresés új formája! Várjuk a szakembereket és szakembert keresőket.

Gyors ingyenes ajánlatkérés egyszerre több szakembertől, a szakembereknek egyszerű, ingyenes regisztráció.

www.szakembered.hu - a Te szakembered
süti beállítások módosítása